Race tegen de klok

Er moest een site overgezet worden, dat zijn vaak de momenten waarop Grey tegen me zegt dat ik mijn eigen vijand ben omdat ik zo kritisch kijk naar mijn kunst projecten. In dit geval waren het de hosting kosten die me deden besluiten om mijn meest dierbare project over te zetten naar een gratis host.

Dat is niet een kwestie van exporteren en importeren, paar simpele aanpassingen en klaar. Gelukkig kon ik wel een deel op deze manier overzetten, dus dat had ik weken geleden al gedaan. Maar de belangrijkste content (de afbeeldingen) moesten handmatig worden overgezet. Dus meer dan 1000 afbeeldingen moesten handmatig worden geïmplementeerd in iets meer dan 350 blogs. Een saaie en tijdrovende klus, natuurlijk keek ik daar totaal niet naar uit. Ik was weken geleden al begonnen door af en toe er een paar te doen, ik had in mijn hoofd een datum ergens na mijn verjaardag (Valentijnsdag) dan zou de hosting aflopen en moest alles overgezet zijn.

Zoals wel vaker voorkomt in mijn leven waren er meer zaken die mijn zorg en aandacht nodig hadden, tel daarbij op dat er al meer op mijn bord komt sinds Grey voor een deel uit de running is en mijn lichaam al een paar weken aangeeft dat het allemaal wat teveel wordt. Dus eigenlijk was dit geen goed moment om een site over te moeten zetten. Maar ja, overzetten werkt wel het beste als je de bestaande site nog online hebt staan en ten tijde van het opzeggen van de hosting kon ik onmogelijk voorspellen hoeveel rust en ruimte ik zou hebben om een site over te zetten. Het was natuurlijk ook puur om financiële redenen dat ik die keuze moest maken.

De afgelopen week werkte ik elke dag een paar uur aan overzetten van de content, donderdagavond kreeg ik verhoging en nam een goede verkoudheid me in de wurggreep. Omdat ik vrijdag mijn cliënte niet in de steek wilde laten ben ik wel gaan werken, verder bestond mijn leven uit slapen, aan de site werken en het huishouden een beetje draaiende houden (Grey was ook geveld door een mannenversie van de verkoudheid, dus die was tot niets in staat). Dit weekend ging in mijn hoofd een alarmbel af, de hosting zou eindigen! Ik had niet veel tijd meer om alles over te zetten, dus zette ik een tandje bij en nam me zondag voor dat maandagavond ik alles klaar moest hebben. Gisteravond begon ik aan de laatste 20 blogs om over te zetten, een gevoel alsof ik een race tegen de klok begonnen was overviel me. Ik checkte mijn agenda en daar stond inderdaad dat de hosting af zou lopen, aangezien ik zoiets meestal met een marge van een paar dagen invul stemde dit me enigzins rustig. En toch bleef dat knagende gevoel sluimeren en werkte ik gestaag door, ik had de laatste afbeeldingen overgezet en wilde starten aan het overzetten van de abonnee’s van de nieuwsbrief en ineens ……een 305 melding…..de stekker was uit de hosting gehaald.

Het was dus inderdaad een race tegen de klok geweest en al ben ik er niet helemaal ongeschonden uitgekomen (de site doel ik op) ik ben wel trots op mijzelf dat ik temidden van alle hectiek dit ook nog voor elkaar gekregen heb. De site is te bekijken via https://studiobiederer.wordpress.com

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s