Wat ik mij Wens

Om eerlijk te zijn ben ik niet zo van terugblikken aan het eind van het jaar (ik doe dit op allerlei andere vreemde momenten gedurende het jaar) en goede voornemens die start ik wanneer ik ze bedenk, dat is nooit tijdgebonden.
Wensen daarentegen is een ander verhaal.
Ik kan zo aan het eind van een jaar veel tijd spenderen aan berichten met persoonlijke wensen voor dierbaren, goede vrienden, kennissen, mensen met wie ik prettig contact heb.
Al jarenlang geeft dat me een goed gevoel, om er in alle rust voor te gaan zitten en stil te staan bij wat ik van die ander weet, hoe diens jaar is geweest, welke tegenslagen er waren, welke strijden er geleverd werden, welke mooie momenten er waren. Het is een soort bezinning van de rijkdom die ik vind in diverse contacten.
Waarbij het ene contact intenser is dan het andere, en soms iemand nog in mijn vriendenlijst staat omwille van het goede contact dat er in het verleden was. Ik geef eerlijk toe dat dit wel een uitzondering is die slechts een enkeling gegeven is want ik kan ook best rigoureus zijn in het opschonen van mijn vriendenlijst.

Sinds er ietsje meer rust in mijn leven gekomen is kom ik ook weer een beetje meer aan mijzelf toe en merk daarin dat ik weer met wat meer energie in de wisselwerking van contact hebben en houden kan stappen. De afgelopen maanden heb ik wat dat betreft wel een beetje in de overlevingsstand gestaan, er was simpelweg te weinig energie om sociale interactie aan te gaan dan wel hevig te onderhouden.
Des te meer dankbaar ben ik voor die paar vrienden in mijn leven die mij altijd hebben laten voelen dat ze er voor me zijn, die begrip hadden voor het feit dat het me enorm veel heeft gekost om op het thuisfront alle ballen hoog te houden.
Dus lieve vrienden, ik denk dat jullie zelf heel goed weten wie je bent…dankjewel voor jullie betrokkenheid, vriendschap en loyaliteit. Het is prettig om te weten dat ook wanneer ik langere tijd te weinig energie heb om in anderen te investeren dat ik niet vergeten of opzij geschoven word.

Van de week sprak Grey de woorden uit dat ik een bijzonder mens omdat ik zoveel geef, aan bekenden en aan onbekenden, dat ik vaak tijd en ruimte probeer te vinden om te luisteren naar mensen die dat echt hard nodig hebben en ik tussendoor ook nog probeer om anderen te laten merken dat ik weet dat ze het even moeilijk hebben.
Ik bleef even stil en reageerde met ‘zo ben ik, voor mij is dat niet bijzonder’.

Voor mij is het juist zo dat ik iets haal uit datgene wat ik anderen mag geven.
De laatste dagen heb ik een paar uitzonderlijk mooie gesprekken mogen voeren, met vrienden zowel als met onbekenden. Ik kon aan alles in mij merken dat ik beetje bij beetje weer in balans aan het raken ben maar ook dat ik weer meer ruimte voor mijzelf weet te claimen. Dat klinkt voor sommigen misschien vreemd, in mijn leven was daar heel erg weinig ruimte voor of het ging ten koste van anderen die mij nodig hadden.

Naast alle wensen die ik al met diverse mensen persoonlijk heb gedeeld wil ik via deze writing volgers en vrienden uit mijn lijstje een prettige jaarwisseling toewensen en hoop dat 2023 een jaar voor jullie mag worden gevuld met mooie en bijzondere momenten.

Voor mijzelf wil ik graag de wens uitspreken dat 2023 een jaar mag worden waarin ik minder geleefd wordt, er meer ruimte voor mij mag zijn, mijn lichaam en energie een goede balans mogen vinden, ik net zo’n goede en prettige zomer mag beleven als afgelopen jaar (en de winter snel voorbij gaat) en vooral wens ik dat in 2023 ik de energie mag vinden om te genieten van sociale interactie en prettig samenzijn met dierbaren en goede vrienden.

Advertentie
Categorieën:

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s