Trouw aan mijn gevoel

Vasthouden aan de dynamiek van onze D’s betekent er in blijven investeren. Voor mij werken opdrachten averechts,ze brengen me niet dichterbij overgave, ze laten me niet voelen dat ik de zijne ben. Ze creëren afstand, afstand tussen ons maar vooral afstand tot mijn kern.
Die kern waar mijn pure overgave leeft.

Het is best zoeken geweest naar wat dan wel werkt,wat de connectie met mijn overgave behoudt of versterkt. Ik heb me ook jarenlang enigzins vervreemd gevoeld van anderen die B dsm beleven omdat ik weinig herkende in de dynamiek van opdrachten en vaste kaders die de relatie dynamiek bepalen. Ik heb zelfs een tijdje geconcludeerd dat ik dan niet echt onderdanig was, het werd me ook verteld. ‘Ik was geen echte sub’.
Inmiddels weet ik dat zulke uitspraken voortkomen uit een ideaalbeeld, ik paste niet in het ideaalbeeld van een sub zoals deze mannen graag zagen.
Dat zegt echter niets over mijn overgave.

Ik heb mij moeten losmaken van al die verwachtingen,zowel wat werd uitgesproken en opgelegd als wat niet wed uitgesproken maar wel verwacht. Toen ik mij had losgemaakt volgde verwarring, dacht ik dat er misschien wel geen Dom zou bestaan die mij en mijn verlangens begreep.

De verschillende mannen waarmee ik gesprekken heb gevoerd, en ook de mannen waarmee ik b dsm heb beleefd, hebben mijn inzichten laten ontwikkelen. Vooral te leren herkennen wat niet bij mij paste hielp me om te begrijpen wat wel bij mij past. Ook heeft het me geholpen om sterker vast te houden aan mijn eigen overtuiging. Dat kan een behoorlijke uitdaging zijn in het wereldje van Dominantie en onderdanigheid. Ik werd als eigenwijs beschouwd, ik had een verkeerd beeld, ik moest me beter leren conformeren naar wat van mij verwacht en gevraagd werd. Ik was best te trainen als ik mijn best maar wilde doen.

Gelukkig bleef ik trouw aan mijn gevoel. Dat stelde me in staat om overgave te beleven vanuit mijn kern,mijn pure zelf. Daarmee voed ik de dynamiek en kan ik de connectie met mijn sub-zijn behouden en versterken. En daarvan uit voed ik onze D’s.

Advertentie
Categorieën:

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s