Gebonden aan subtiele beweging

Gedurende weekenden (en feestdagen) is er ruimte voor lekker uitgebreid samen koffie drinken in bed. Deze momenten worden vaak gebruikt voor reflectie, voor gesprekken. Voor benoemen van gevoelens en gedachten waar in het dagelijks drukke leven vaak geen rust en ruimte voor is. Vandaag ging ons gesprek over het besef dat we beiden verlangen maar er geen ruimte is voor bdsm en seks. Ieder gaan we hier op onze eigen manier mee om, met zowel verlangen als gemis.
Daar waar een maand geleden er (ondanks het enorme verdriet en pijn om wat er speelde in het gezinsleven) privacy was ontstaan die we toen de eerste wonden een beetje geheeld waren voorzichtig invulden is er nu geen privacy meer.
Het is een omschakeling waar we beiden op onze eigen manier mee omgaan.
Mijn manier is mijn lichaam en gevoel op het bdsm front zoveel mogelijk uit te zetten, eigenlijk sta ik het alleen toe dat deze aangaat wanneer jij vanuit jouw Dominantie een beroep doet op de overgave in mij.
Het levert telkens weer een interne worsteling op, soms maakt het me boos, andere keren maakt het me verdrietig, dan weer maakt het me opstandig. Het mag er zijn, deze emoties.
Dat is een afspraak die we lang geleden hebben gemaakt, als emotie’s er niet mogen zijn of niet geuit mogen worden wat is dan nog de waarde van onze dynamiek? Wat is dan de waarde van mijn overgave of van jouw Dominantie?

Vanmorgen dook er een grappige woordspeling op in mijn hoofd, we begonnen net aan onze tweede kop koffie. Ik zag de verandering in je ogen en wist instinctief dat ik met één stap midden op glad ijs was beland. De dynamiek veranderde, jouw dominantie nam meer ruimte in, alles in mij werd in beslag genomen door een interne strijd. Mee gaan in wat jij van mij verlangde riep zoveel en zulke heftige emoties op, die kon ik nu geen ruimte bieden, er ontbrak een veilig kader aan tijd en ruimte en dus streed ik met alles in mij om te ontwijken, weg te duiken, je smekend aan te kijken en gelukkig begreep je dat dit niet het juiste moment was om door te pakken.
Vanzelfsprekend volgde de belofte dat je dit niet zou vergeten, ik probeerde het zware gevoel van me af te schudden met mijn bekende tactiek. Ik kan heel goed iets wegzetten en doen of het er nu niet is, óók wanneer ik wéét dat het een kwestie van tijd is eer ik ermee geconfronteerd word.
Later wanneer ik onder de douche sta trek jij ineens het gordijn open, ik schrik omdat ik net mijn ogen dicht had en oren vol shampoo zaten dus had ik je ook niet gehoord. Ik foeter een beetje dat je me liet schrikken en jij kijkt me alleen maar aan en herhaalt wat je wil dat ik hardop zeg.
Ik voel de paniek opwellen, ik weet vrij zeker dat mijn ogen deze paniek overduidelijk lieten zien en gelukkig begreep je dat ik nu die confrontatie met mijzelf en emoties niet aan kon.
Het zou me te kwetsbaar gemaakt hebben om de dag door te komen, en ik ben zo ongelooflijk blij dat jij in staat bent de juiste afweging te maken.

De rest van de dag weet ik het redelijk goed van me af te zetten, één keer zelfs dook de grappige woordspeling weer even op en kon ik een glimlach niet onderdrukken. Het was zelfs mijn moeder opgevallen dat ik met mijn plagende grapjes af en toe me op glad ijs begaf maar ik geloof dat ze er ook wel van genoot omdat ze weet dat ik me dan goed voel.
Iets dat de afgelopen maanden verder weg heeft gestaan en nu er in het gezinsleven weer een stukje goede en gezonde balans begint te komen merk ik dat ook ik af en toe weer dichter bij mijzelf kom.

Dus…lieve Grijze Meneer, ik ga hier niet vertellen wat het woordgrapje was en ik voel nog steeds een enorme neiging om er keihard van weg te lopen wanneer dat moment zich aandient dat je van me eist dat ik het hardop zeg terwijl ik je aankijk maar ik weet ook dat ik het zal doen wanneer we ook ruimte en tijd hebben om mijn kwetsbare stukje hierin op te vangen.

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s