Ze fladdert

Ze toont zich steeds vaker, het meisje in mij. Vaak heel onverwachts, ineens een plagende opmerking. In het begin schrok ik er vaak van, ze was al zo lang ver weg verstopt in mij dat ik er aan gewend was geraakt. Niet dat ik haar niet miste, dat deed ik wel degelijk maar ik wist te accepteren dat ze zich soms ver terugtrekt, en ook dat ze dit voor een lange tijd doet.

De laatste weken is ze er dus vaker, ze vind het leuk om de reactie te ervaren. Even die semi bozig brommende meneer horen die zegt dat ze op moet passen. Dat geeft haar een warm en blij gevoel van binnen.
Soms zelfs durft ze een stapje verder te gaan, zo dook ze laatst tijdens een spel op. Mijn glimlach verraadde haar aanwezigheid en dat was Grey natuurlijk niet ontgaan.
Dus kwam de te verwachten vraag, wat er zo grappig was.
Heldhaftig probeerde ik op mij te verbijten, beet op mijn lip, deed mijn best het meisje te laten weten dat dit géén goed moment was om grappige opmerkingen te maken maar het was al te laat. Ze flapte het eruit, gelukkig konden we er beiden om lachen en had de masochist in mij geen probleem met het opvangen van de consequentie 😉

Het is zo bijzonder om te ervaren hoe de delen in mij steeds sterker in balans raken, misschien is het de wetenschap dat we binnenkort vakantie hebben en dan 12 lange dagen vol privacy voor de boeg hebben. Ik voel een ontspanning in mij die ik lang niet meer heb ervaren, het maakt dat het meisje blij in het rond huppelt en af en toe als een duveltje in een doosje naar buiten springt om Grey te plagen.

Zo fijn dat ook dit kan, dat zij zich zo veilig bij hem voelt, dat er wel die brommerige reactie is maar geen kader waarin ze geforceerd moet bewegen. Want dat past haar niet, dan zou ze stoppen met fladderen en zich stilletjes in een hoekje terugtrekken.
Nu trekt ze zich ook regelmatig terug maar met het grote verschil dat ze vrij is om te fladderen wanneer ze daar even behoefte aan voelt.

Ik ben blij met haar gefladder, blij dat ze er vaker is, blij met haar geplaag en de wisselwerking tussen mij en haar en tussen Grey en haar.

Advertentie
Categorieën:

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s