Het kronkelige pad achter mij

Voor sommige stappen heb ik langer nodig, zelfs al bevond ik me al vaker op de kruising, koos ik toch telkens opnieuw voor dezelfde weg. Een weg van onbaatzuchtig tijd en energie investeren om anderen te helpen in hun zoektocht naar bdsm.
In de 18 jaar dat ik deze weg bewandeld heb zijn er zoveel mooie momenten die ik heb opgeslagen. Het heeft me telkens weer verwonderd hoe veel een klein gebaar de ander kan bieden, simpelweg luisteren, weten welke vragen te stellen, de ander ruimte geven om te praten. Zorgen voor een geboren, veilige en prettige sfeer om te delen, om te uiten.

Het is iets waar ik mij al die jaren met heel veel liefde voor ingezet heb, het is deel van mijn leven geweest. Dagelijks even inloggen, even checken of er iemand iets geschreven had, soms heftige forum discussies in goede banen leiden, soms zien dat niet iedereen goed aansloot op de bijzondere sfeer van mijn site en dan proberen bij te sturen.
In die tijd heb ik vrienden en vijanden gemaakt, ik twijfel er niet over dat niet iedereen mij even aardig gevonden heeft 😉
Ik zou een dik boek kunnen schrijven over wat ik meegemaakt heb in 18 jaar beheer van een kleinschalig besloten community. (nee ga ik niet doen)

Loslaten van zo’n lange tijd onbaatzuchtig er zijn voor anderen is geen gemakkelijk proces. In mijn geval is het een proces van vallen en opstaan, van besluiten te stoppen tot toch weer een weg zien te vinden. Van begaanbare wegen bewandelen tot onbegaanbare paden begaanbaar zien te maken. Soms wandelde er even iemand met me mee, soms botste er iemand tegen me op. Kreeg ik het ene moment complimenten werd ik het andere moment bot benaderd. Mijn wijze van beheren werd niet altijd gewaardeerd (tot en met dreigementen tot rechtzaken aan toe), het was een pad vol uitdagingen. Softwarematig is er in 18 jaar erg veel veranderd, daar waar menig site een technisch team heeft om dit werk op te knappen deed ik ‘het erbij’. Zorgde ik naast dagelijks aanwezig zijn in de online community en het beantwoorden van privé berichten voor de technische achterkant van de site.
Vergeet ik bijna te vertellen dat er ook providers waren die een ‘besloten online community voor gelijkgestemden om over bdsm te praten’ van de één op de andere dag verwijderden.
Meerdere malen ben ik na hevige tegenslagen opnieuw begonnen, soms zelfs om de community opnieuw op te bouwen, vanaf een nulpunt, of eigenlijk misschien zelfs wel onder het nulpunt aangezien het moraal even flink gedaald was.
Software problemen,data verlies, server crashes, ik heb ze allemaal overleefd en mij ingezet de site online te houden voor de leden die er zo graag kwamen.

Het was een mooie, bijzondere wandeling die nu ten einde is gekomen. Het voelt alsof, wanneer ik op deze manier verder wandel, ik in een doodlopende straat eindig, misschien uitgeput het eind bereik, of mijzelf te barsten loop tegen de muur.
Beide opties spreken mij niet aan en dat heeft geleid tot een meer dan moeilijk besluit….
Na 18 jaar gooi ik het roer om…de site blijft bestaan maar ik laat op een aantal vlakken los.

Dat voelt vreemd, vervreemdend. Ik ben al uren bezig met de juiste woorden vinden die passen bij dit besluit, met mijn leden informeren, met mijzelf vertellen dat ik nu écht loslaat.
Het is alsof ik wacht op verdriet dat niet komen wil, ik ken mijzelf. Iets als dit loslaten kan niet emotieloos maar het is alsof de emoties zich hebben losgemaakt van mij.

Ik bevind mij in een leeg vacuum waar alleen de echo weerklinkt …..’ik heb het eindelijk losgelaten’. Nu mag er ruimte zijn voor mij, om de site in te richten zoals ik dat graag doe, om er te kunnen en mogen zijn voor anderen in een vorm die mij nog niet bekend is.

Voor mij ligt een onbekende nieuwe weg, achter mij ligt een lang slingerend en kronkelend pad, met steile hellingen en diepe paden. Ik denk dat ik maar ergens rustig ga zitten, om alles eens goed te laten bezinken voor ik verder ga op de onbekende weg die voor mij ligt.

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s