Soms is loslaten pijnlijk

Al lange tijd in mijn leven vertrouw ik erop dat leven je aanreikt wat je nodig hebt op de momenten dat de tijd er rijp voor is. Ook heb ik geleerd om te luisteren en voelen, er zijn zoveel signalen die op te vangen zijn mits je in staat bent je ervoor open te stellen.

Zoals een liedje dat specifiek aan een overleden dierbare gekoppeld is, en langs komt op de radio op een moment waarop ik een moeilijke, en vooral emotionele, beslissing heb genomen. Het is alsof ik een onzichtbaar schouderklopje krijg ‘goed gedaan meisje, je mág nu best wel eens voor jezelf kiezen’.

Ik laat mijn tranen stromen, al krijg ik de enorme brok in mijn keel maar niet weggeslikt en zou ik het liefst het even heel hard uitschreeuwen nu. Want er zit ook zo enorm veel frustratie vast aan mijn besluit.

Er is een eind gekomen aan 17 jaar betrokken beheer op een klein besloten platform waar gelijkgestemden over bdsm kunnen praten. Dat klinkt heel nuchter maar voor mij was dit een moeilijk besluit. Er is veel aan vooraf gegaan, diverse pogingen om het leden naar de zin te maken, ontelbare persoonlijke welkomstwoordjes op de site, vele mails en nieuwsbrieven en vooral niet te vergeten de persoonlijke steun achter de schermen.
Er is iets stuk gegaan in mij, ik kan het niet goed benoemen.
Het is alsof ik een strijd gevoerd heb die niet te winnen was, een strijd die iets in mij heeft stukgemaakt.

Met die strijd ben ik gestopt en de enige manier om deze te stoppen was om een rigoreus besluit te nemen…te stoppen met het beheer van een project waar ik de afgelopen 17 jaar ziel en zaligheid in gestoken heb.

De opluchting en rust moeten nog komen, op dit moment overheerst verdriet, en toen daarnet nadat ik het besluit definitief genomen had het onzichtbare schouderklopje kreeg brak het laatste stukje in mij.

Het is een afscheid nemen waarbij heus wel weer nieuwe deuren openen, maar nu nog niet. Nu heb ik tijd nodig om dit alles een plekje te geven, mijn strijd, mijn gevoelens, het besef dat ik het nu echt heb losgelaten en daarmee een eind is gekomen aan 17 jaar mij inzetten om anderen iets bijzonders te bieden.

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s