Ons Bob d’n Bouwer

Al een aantal ochtenden word ik wakker van ‘ons Bob d’n Bouwer’ zoals ze dat hier zeggen. Bob is bezig met een klus, nou ja eigenlijk is Bob altijd bezig met klussen, en in de zomermaanden vooral in de tuin.

Bob woont naast ons, wat als voordeel heeft dat Bob de heg keurig op tijd snoeit, en als nadeel dat ik in de zomermaanden vaak wakker word van de klusgeluiden.

Vanmogen keek ik uit het raam naar het laatste project van Bob. Bob gaat namelijk een tuinhuis installeren, een heus bouwpakket dat in elkaar gezet moet worden, waarbij zelfs de zaag af en toe nodig is. Maar vergis u niet lieve lezer, vóór Bob aan het tuinhuis kon beginnen was er een andere voorbereiding nodig. De huizen hier hebben een ligging die maakt dat bij hevige regenval sommige tuinen vol water blijven staan, aangezien ik een grote grindbak heb verdwijnt bij mij het water vanzelf (en een deel loopt achter de tuin uit omdat alles zo mooi niet waterpas is). Maar bij Bob in de tuin is dat een ander verhaal, Bob is bang dat het hout van het tuinhuis te lijden heeft van dat water, maar ook dat er water ín het tuinhuis kan komen te staan.
Dus had Bob een oplossing bedacht, rubberen tegels waarmee Bob weken aan het sjouwen en verplaatsen is geweest. Vanuit mijn zolderkamer heb ik regelmatig dit proces gevolgd, de tegels zijn de tuin zo ongeveer rond geweest maar sinds een paar dagen liggen ze dan eindelijk goed. Zijn op maat gezaagd, er ligt een mooi randje bij om ze op hun plaats te houden en eindelijk was het dan tijd voor het grote project van Bob: Het Tuinhuis

Bob ging dit niet alleen doen, wat best opmerkelijk is want Bob doet veel, echt veel, alleen en vooral zonder hulp. Maar dit keer heeft Bob hulp ingeschakeld, ik herken de buurman van mijn rechterkant en een buurman van verderop.
Beiden wel een beetje alfa mannetjes met een eigen mening en terroritoriumdrift, en ineens zie ik een wonderbaarlijk fenomeen terwijl ik het bouwproject gadesla vanuit mijn zolderraam.

De alfa mannetjes zijn volgzaam, ze laten zich leiden door Bob die de boel dirigeert, op niet al te vriendelijke toon af en toe bijstuurt. En ineens is het plaatje voor mij compleet.

Ons Bob is namelijk een pittige tante van in de 70

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s