Een lans breken

Dat mijn virtuele pen soms enige scherpte bezit zal menigeen niet ontgaan zijn. Nu is dat vooral omdat het een andere kant van schrijven is die ik soms graag verken, poëtisch dwaal ik al zovele jaren, ben ik verdwaald in de eindeloze velden van ontoereikende woorden in een poging mijn gevoel tot zijn recht te laten komen in een wit veld.

In mijn prozaïsche schrijfsels zijn mijn woorden meestal verbonden aan mijn Lief, degene met wie ik inmiddels al 12 jaar (met kleine onderbreking) een intense en bijzondere relatie deel.

Onlangs werd me toegefluisterd dat ik af en toe best een beetje mild voor mannen mag zijn, nu geloof ik dat ik dat als mens zonder meer ben, de scherpte van mijn virtuele ganzenveer geeft wellicht een ander beeld. Het gaat mij niet om het beeld, een ieder mag zich welk beeld dan ook van mij vormen (eerlijkheid gebied mij te vertellen dat dit me totaal niet boeit), maar ik wil wél een lans breken voor deze mannen.
Niet om eens mild te zijn, maar omdat er mannen zijn die het verdienen dat ze positief belicht worden. Met hen kan ik prettige gesprekken voeren, zij zijn in mij als mens geïnteresseerd, en het is ook prima wanneer zij toegeven in mij als sub geïnteresseerd te zijn, wat hen kenmerkt is het vanzelfsprekende respect voor grenzen.

Dat wil ik graag ontleden want het zijn woorden die zo vreselijk gemakkelijk geuit worden, die ingezet worden door personen die de ware toedracht ervan niet kennen, die deze woorden gebruiken om een beeld te toveren. Dat geldt niet voor deze mannen, degenen voor wie ik met alle liefde mild ben, zij bezitten de gave om grenzen te respecteren. Om met en in hun woorden te laten doorklinken dat ze de jacht (op een sub) niet schuwen maar dit niet betekent dat ze schaamteloos op elk weerbaar subje jagen. Zij durven te erkennen dat ze de wetenschap niet altijd in pacht hebben, en vooral weten zij dat iedere vrouw met onderdanige gevoelens uniek is en aldus benaderd dient te worden.
Er schuilt iets moois en iets kwetsbaars in deze mannen.
Ongetwijfeld is dat de reden dat ik het prettig vind met hen te communiceren, dat ik hen graag volg op de kinky social media, en ook zijn zij de reden dat ik dit schrijfsel aan hen opdraag.

Zij zijn de uitzondering die de regel bevestigen, ze maken het verschil. Ik gun elke zichzelf respecterende sub dame mannen als deze. Nee ze zijn niet ongenaakbaar, ze vertoeven niet in ivoren torens, ze zijn evenmin onschendbaar. Ze zijn kwetsbaar en misschien daarom wel dat ze door menig sub dame opzij geschoven worden, want veel dames vinden deze kwetsbaarheid Dom onwaardig. Laat ik deze dames een klein geheimpje vertellen, het is verre van dat. Een Dom die zijn kwetsbaarheid durft te laten zien is er eentje waar je op kunt bouwen, een Dom die beweert zijn kwetsbaarheid niet te tonen omdat dit zijn dominantie aantast verschuilt zich graag achter door hem zelf gecreëerde en geprojecteerde beelden.
Het is een vergissing te denken dat deze dominante mannen die hun kwetsbaarheid durven te tonen geen goede Dom kunnen zijn.

Ik schrijf graag ietwat fel over het beeld dat mannen, dominante mannen in het bijzonder, neerzetten. Dat is gewoon waar, ik schrijf over wat ik het meest tegenkom en waar ik doorheen prik. Maar waar ik niet doorheen kan prikken is echtheid, en daar zou ik dan misschien wel eens wat vaker over mogen schrijven.
Er zijn mannen met een echtheid die wellicht af kan schrikken, omdat je krijgt wat je ziet, omdat wat je voelt écht is. Voor onderdanige dames kan dit beangstigend zijn, er zijn geen spelletjes te spelen met deze mannen, het enige wat je daarmee bereikt is dat je jezelf voor de gek houdt. Deze mannen houden van echtheid, van puurheid, van eerlijkheid en kwetsbaarheid.
Wanneer je als vrouw, en in het bijzonder als onderdanige vrouw, in staat bent alle maskers af te zetten, en jezelf te tonen in de puurheid van jouw volledige zijn, dan raak je bij deze mannen een snaar, eentje die tot in eeuwigheid doorklinkt.

Ze zijn niet gemakkelijk te vinden, dat geef ik eerlijk toe, maar ze bestáán wel. En met mijn soms scherpe en cynische schrijfsels maak ik het deze mannen niet gemakkelijk, dat ben ik mij bewust.
Dus toen mij ingefluisterd werd dat ik een beetje mild voor deze mannen moest zijn bedacht ik me dat deze boodschap eigenlijk breder uitgedragen moest worden, dus dames…wees een beetje mild. Lees mijn teksten en gebruik ze om het kaf van het koren te scheiden, maar durf ook jezelf open te stellen, prik door de lagen en maskers heen en ga terug naar je kern. Durf te voelen…opdat je de puurheid, de echtheid en de oprechtheid van deze mannen voelen kunt.

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s