Stappen maken de Dans

Deze profiel tekst schreef ik maanden geleden voor mijn profiel op FetLife, het is tijd voor een nieuwe tekst, er is een nieuwe beweging in gang gezet maar ik wil deze woorden toch nog wel bewaren

Met voorzichtige stappen weet de dans me weer te bewegen. De dynamiek tussen Grey en mij is sterker, intenser en heviger geworden, ook al zijn de momenten dat we bdsm kunnen beleven nog altijd sporadisch.
Te weten dát we die verbinding voelen, te weten dat we beiden soms zo hevig verlangen, zelfs de frustratie die ons soms beiden parten kan spelen versterkt onze band, maar kan mij soms ook ver weg drijven van de connectie met mijzelf. Met de sub in mij, met de masochistische verlangens in mij. Er is een meisje in mij dat plagend rond wil dartelen, zij heeft het meest moeite gehad met de breuk tussen ons.

Tijd heelt, dat is zondermeer waar maar tijd is ook een breekbaar iets.
Breekbaar is hoe ik me soms ineens kan voelen, dan voelt de bdsm wereld bijna vijandig aan, dan kan ik me vrijwel nergens in herkennen en wil het liefst ver weg kruipen.
Het heeft lang geduurd (bijna twee decennia) voor ik leerde accepteren dat dit mag. Het hoort bij mij, ik heb enorm veel ervaring opgedaan in bdsm maar in mijn kern ben ik nog altijd mega kwetsbaar. Lange tijd heb ik geprobeerd een schild op te trekken zodat ik beter bestand (en gewapend) zou zijn tegen de soms erg botte manieren van communiceren en delen in de bdsm community. Het is ook de reden dat ik de voorkeur gaf aan een kleine en afgeschermde vriendenkring. In die laatste heb ik mijn neus misschien een keer te vaak gestoten, zelfs binnen de besloten kring. Mijn definitie van vriendschap bleek in groot contrast te staan wat uiteindelijk leidde tot een gevoel van zomaar ineens te worden losgelaten, buiten spel gezet misschien wel.

Dit heeft me maanden bezig gehouden, het heeft ertoe geleid dat ik me minder ging uiten op FetLife, dat ik me gevoelsmatig minder uiten kon. Dit laatste ben ik voorzichtig aan het doorbreken en ik merk dat ik het daarin nodig heb om soms nog meer af te schermen. Ik ga wat draadjes doorknippen, het risico bestaat dat ik me daarin dan even volledig op mijzelf teruggeworpen ga voelen, misschien is dat wel wat ik op dit moment nodig heb.
Ontdekken waar ik sta, vooral voor mijzelf. Mijn weg vinden vanuit wat ik nodig heb, investeren in vriendschappen waarbij ik het gevoel heb dat het oprecht wederzijds is en mezelf ruimte geven om te ervaren wat ik nu écht voel.

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s