Wel of niet aanbevelen

Nu ik mij opnieuw heb aangemeld op BdsmZaken (dit was in 2018 en al een aantal jaar ben ik daar niet meer actief) vind ik het prettig om te lezen, om te zien wat anderen drijft, hoe mensen zich profileren. Soms klik ik zonder nadenken op ‘beveelt dit aan’ en soms hover ik over de knop en vraag mij af…wat is de mogelijke impact?

Wat als ik een aanbeveling plaats op een advertentie van een Dom omdat de tekst me aanspreekt…wordt mijn aanbeveling dan door anderen gezien als aanbeveling voor de betreffende Dom en diens zoektocht?
Nuchter realisme spiegelt me voor dat ieder weldenkend mens kan bedenken dat dit niet per definitie zo hoeft te zijn, en ervaring fluistert er achter aan ‘maar MisTique heeft een aanbeveling gegeven…’

…plotseling durf ik niet meer zo spontaan een aanbeveling te plaatsen. Want ook al ben ik lange tijd hier weggeweest en zal weinigen mijn naam nog iets zeggen..ooit was dat wel zo. En wat als er dan een waarde aan mijn aanbeveling gekoppeld wordt? Terwijl ik alleen maar wilde laten merken dat ik de tekst creatief en prettig lezend vond?

Ineens vind ik de optie ‘aanbevelen’ een immens grote verantwoordelijkheid. Want elke tekst, elk profiel, elke afbeelding, elke advertentie die ik aanbeveel kan een beeld versterken. Een beeld waar ik geen enkele grip op heb, er kan gedacht worden dat ik de betreffend persoon ken, dat ik de Dom in kwestie ken en aanbeveel.

Wie heeft er eigenlijk bedacht dat er op die optie ‘Aanbevelen’ moest staan?
Ergens begrijp ik het maar tegelijkertijd ook niet.
Soms is het inderdaad zo dat een een tekst of profiel afbeelding mij dusdanig aansprak dat ik anderen aan kan raden deze nader te bekijken. De tekst of afbeelding bedoel ik dan, niet de persoon…want die ken ik niet. Ik ken diens bedoelingen niet, weet niet hoe betrouwbaar of niet betrouwbaar de persoon in kwestie is.

Ik ben gewoon iemand die valt op (nee niet voor) mooie woorden maar daarmee kan mijn aanbeveling iemand wel op verkeerde benen zetten. En ineens voelt voor mij de knop ‘Aanbevelen’ niet meer zo onschuldig aan als een optie ‘vind ik leuk’.

Dus ik opteer, bij deze, voor iets als ‘duimpje omhoog/omlaag’of ‘vind ik leuk/vind ik niets’ (beetje drastisch mag wel)

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s