We weven verder

We ademen een gelijke beweging
Intens is onze dans

Ik weet dat ik vaak voor dit soort woordspelingen kies, ze voelen voor mij zo passend voor onze beleving en beweging.
Het contrast kan soms erg groot zijn. In het dagelijks leven heb ik er moeite mee onze D’s connectie vast te houden, dat heeft niets te maken met gebrek aan sturing, het is ook geen gebrek aan input, ik kan soms gewoon de connectie met mijzelf in dat stuk niet vinden.
Dagelijks leven vraagt veel van me, er is veel dat mijn aandacht nodig heeft, er zijn er veel die een stukje zorg van mij nodig hebben.
Er zijn vrijwel geen gestolen momentjes waarin we ons terug kunnen trekken in de rust en het bijzondere van onze D’s, dat legt een druk en leidt in mij tot afstand.

Zo anders voelt het dan vandaag, na een heel fijn weekend waarin er erg veel ruimte was om samen te bewegen. Ik voel me intens met jou verbonden, zelfs al ben je nu voor werk een aantal dagen weg, ons draadje is voelbaar. De warmte, jouw dominantie, de geborgenheid die je me geeft, ze is bijna tastbaar zo sterk aanwezig.

Ik adem haar, ik adem jou en ik adem ons.

Tijdens het schrijven betrap ik mijzelf erop dat ik nog even in deze bubbel wil blijven. Die bubbel waar we zaterdag instapten, die we vast konden houden, waar de energie van anderen in de speelruimte niet door de bubbel heen wist te prikken. Tijdens ons vorige bezoek ging het fysiek bij mij mis, dat gebeurt nu eenmaal soms weten we beiden. Het leidde dit keer bij mij tot veel frustratie en verdriet om een lichaam dat niet zo gezond is als ik zou willen. Ik trok me terug in mijzelf, heel diep en ver weg. Ons draadje was ineens verdwenen, ik zocht haar, ik zocht jou en ook al was je dichtbij ik kon je niet meer vinden.
Na dagen lukte het me mijn weg uit de diepte in mij te vinden naar de oppervlakte, ik was in staat aan te geven waarin ik je was kwijt geraakt en tot welke afstand in mij dat had geleid.
Het gaat niet om hoe iets is ontstaan, het gaat niet om wie er het grootste aandeel in had, het gaat alleen maar om het telkens weer terugvinden van dat draadje dat ons bindt.

We wisten deze weer te vinden, hielden haar vast en sponnen verder aan ons eigen web.

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s