Gooi d’r een kwartje in

Als beheerder van een kleine besloten (online) bdsm community ben (was) ik dagelijks bezig met de beheertaken. Een groot deel daarvan wordt in beslag genomen door het welkom heten van nieuwe leden, aanpassen van profielen en gebruikersnamen die niet aan het beleid voldoen (wat vermoedelijk ongelezen voor akkoord aangevinkt wordt), verzenden van welkomstmails, inspireren cq aansporen om zichzelf voor te stellen en nog oneindig veel meer taken.

Soms voel ik me in de betrokkenheid bij deze site een kwartjes automaat, iemand gooit er een kwartje in en verwacht direct respons. Ik ontvang emails waarin aangegeven wordt de volgende dag een ontmoeting te hebben met een onbekende en dan ineens is er het besef dat er wellicht gekeken moet worden naar de veiligheid omtrent deze ontmoeting. Uiteraard heb ik geen privé leven en ben ten alle tijden paraat om met raad en daad te woord te staan, en desnoods als back up op te treden voor een compleet onbekende die ervoor kiest om veiligheid ondergeschikt te laten zijn aan lust * dit was cynisch uiteraard lieve lezer*

Nu ben ik wel zo dat zelfs wanneer ik geen tijd heb ik toch een antwoord schrijf, met één voet al buiten de deur, een ongeduldig kind achter me dat op me staat te wachten maar veiligheid is voor mij een belangrijk iets. Dus ik geef enkele tips, geef een email adres van mijn partner die wel die dag tijd heeft om vragen te beantwoorden en tips te geven, ik verwijs ook nog naar enkele artikelen en dan vlieg ik snel de deur uit.

De volgende dag check ik mijn inbox en vraag me af ‘zou ik een reactie ontvangen hebben op mijn attente poging?’ , niets. Ik stuur een email om te vragen hoe de betreffende date verlopen is, geen reactie. Oh voor wie het zich afvraagt, nee mijn partner werd niet benaderd. Nu kan ik mij wel indenken dat dit misschien een grote en spannende stap was maar aan de andere kant…realiseert iemand zich dan niet hoe bijzonder het eigenlijk is dat twee mensen geheel vrijwillig en belangeloos in hun vrije weekend bereid zijn om mee te denken omtrent veilig daten en zelfs nog rekening houden met de korte tijd waarbinnen dit gebeuren moet?
Kennelijk niet, het is als een kwartjes automaat. Je gooit er een vraag in en je krijgt instant een op maat gesneden reactie, eigenlijk krijgt men die zonder kwartje maar goed dan schreef dit niet zo lekker scherp weg.

Zo zijn er ook leden die de site betreden, de stap om zichzelf voor te stellen overslaan en direct doorrennen naar de vraagbaak. Want tja als er een kinky avondje gepland staat en alle details zijn nog niet uitgewerkt dan is zo’n kleine, besloten, geborgen site toch de ideale plaats om je vraag te delen? En als je dan vele inhoudelijke tips krijgt dan hoef je daar toch niet op te reageren, iedereen snapt toch wel dat jij blij bent met de input die onbekenden jou volledig belangeloos gegeven hebben….

Eigenlijk kan ik eindeloos voorbeelden geven dan acties van anderen die mij het gevoel geven een kwartjes automaat te zijn, maar ik ga jullie daar niet mee vermoeien 😉
Grappig detail wel…ik herinnerde me net dat ik in het verleden ook ooit eens een tekst geschreven heb met een soortgelijke insteek.
Toch wel weer een heel andere inhoud maar zeker leuk om te lezen (concludeerde ik al teruglezend).

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s