Een Nee Sub

Onlangs werd mij gevraagd waar mijn match vandaan mocht komen. De vraag verwarde mij, heb ik een match dan? Was de eerste gedachte die in mij opkwam. Nu geef ik eerlijk toe dat ik bij mijn hernieuwde lidmaatschap (in een ver, ver heel ver verleden was ik hier al eens lid geweest * hier was BdsmZaken) me door alle standaard invulvelden heen heb weten te worstelen. Met als doel mijzelf eerlijk en open te profileren, onder het mom u krijgt te zien wat en wie ik ben. Daarin liep ik echter direct al tegen een aantal beperkingen van de in te vullen velden aan, ik zal de lezers daar niet mee vermoeien maar ik had de voorkeur gegeven aan benadrukken van andere kwaliteiten, kenmerken en capaciteiten.

De eerste die zou verdwijnen wat mij betreft is de checklist, wat ik voel en beleef laat zich niet vangen in een checklist. En zelfs al zou ik mijn uiterste best doen de lijst naar eer en geweten in te vullen dan geeft deze geen goed beeld. Nu geef ik toe, hier spreekt een stukje oude wond. Ooit heb ik me laten overhalen, tegen al mijn weerstand in, om een checklijst in te vullen. De reactie ‘oh…je bent dus een Nee-sub’. Wat een iets andere interpretatie is van het simpelweg aangeven van een aantal grenzen, wat voor mij het enige denkbare nut van de checklijst is. Overigens werd deze lijst vanzelfsprekend sub-lijst genoemd, want menig Dominant vond het destijds niet nodig dat hij deze in zou vullen. Waarom zou ik als sub willen weten wat hem behaagt? En wat niet? Compleet overbodig toch? Dat is waar, als ik me gedraag conform de mij opgedragen richtlijnen dan hoef ik niet zelf te denken, maar ja…ik ben een gevoelsmens. Ik laat mij vooral leiden door mijn gevoel en de Dom aan wie ik mij geef dient dat te weten, begrijpen en vooral respecteren (daarom (en om zoveel meer) houd ik zoveel van je lieve Grey).

Maar ik werd, en word, gezien als een Nee-sub. Wat mij tot denken zet, betekent dit dat je als sub je niet weerbaar op mag stellen? Er wordt gevraagd of je grenzen aangeeft en als je deze aangeeft wordt er een optelsom van gemaakt. Geen grenzen is een Nul-sub, gematigde grenzen is een Twijfel-sub of een Misschien-sub. Blijft weinig grenzen over en daar kan ik niets voor bedenken, maar dat hoeft ook niet want ik heb meer dan weinig grenzen en dus ben ik een Nee-sub. Wat tevens impliceert dat ik niet Ja Meester zeg, maar ik schud mijn hoofd met een duidelijk nee. Sterker nog, ik durf gewoon te zeggen ‘laten we dit maar niet doen’ of ‘dit is geen goed idee’.

Dat maakt me dan topping from the bottom, dat is me ook al eens verteld. En het zal de lezers misschien niet verbazen dat ik ook voor relsub ben uitgemaakt. Nu vind ik uitdagen leuk, dat durf ik ronduit toe te geven. Alleen is uitdagen in mijn woordenboek de ander verleiden tot actie, en dat botst met de woordenboeken die circuleren in de ondergrondse werelden want daar betekent uitdagen…ondermijnen van het dominante gezag.

Laat ik daar nou nimmer aan getwijfeld hebben. Grey als Dominant heeft het gezag, mijn gedrag trekt zijn gezag nimmer in twijfel, en mijn uitdagen is nooit bedoelt als ondermijnen van zijn gezag. Dus eigenlijk is er een nood aan een vertaalboekje, een soort ‘ik ga op reis’ pocketboekje. Zo eentje die je vertelt dat de bewoners van een bepaalde duistere wereld bepaalde begrippen anders interpreteren dan hen die in het licht staan.

De vraag was ‘waar mijn match vandaan mocht komen’ en het bleek dat ik in mijn match voorkeuren geen continenten had aangegeven, en dat was fout. Want als je op eiland B woont en ik geef geen continenten aan, dan woon ik dus op een andere planeet. Wat dan feitelijk misschien niet eens zo ver afwijkt van de waarheid…ik geloof dat het tijd is om te stoppen…

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s