De echte connectie

De echte connectie is wat ik mis, bij zovelen. Ik zie een dagelijks delen langskomen, op dit platform, op FetLife, op andere bdsm platformen. Bdsm gaat over intiem delen, over interactie tussen Dom en sub, over geven. Hoe kun je geven zonder connectie…het kan. Dat weet ik uit eigen ervaring, overgave wordt dan een leeg geven en misschien is niet iedereen in staat het lege geven te herkennen.

Misschien neemt de ontvanger genoegen met de concessie van lege gave omdat de bereidheid te investeren in het aangaan van een échte connectie te ingewikkeld is.

Of kiest de gever ervoor in een lege overgave te stappen omdat het aangaan van een pure connectie leven te ingewikkeld maakt.

Nu heb ik het over de connectie tussen Dom en sub maar er zijn meerdere connecties die we aangaan. Als ik een mailcontact met iemand aanga dan ontstaan er een connectie, er ontstaat een delen. In de praktijk blijft dit vrijwel altijd een leeg delen, de ander projecteert diens eigen verlangens op de interactie en de interactie valt stil zodra ik interactie van de ander verwacht.

In de meeste gevallen bloedt het contact dood, dat ik vaak de laatste ben die een bericht heeft gestuurd is waarschijnlijk kenmerkend voor mij. Ik zet mijn deur open, geef een ander ruimte maar praat niemand over een drempel.

Op avonden als deze kan ik mij intens eenzaam voelen in de leegte en oppervlakkigheid van een platform als deze. Ik kan schrijven, ik kan delen, ik word gelezen, ik word gezien (daar waar ik ook visueel deel) maar er wordt geen connectie aangegaan. Het is een passief aanschouwen, we zijn zo gewend voor vanzelfsprekend aan te nemen dát iemand intieme gedachten en gevoelens deelt, of dát iemand intieme en persoonlijke foto’s deelt, dat we voorbij gaan aan het gevoel erachter. We zijn niet bereid de connectie aan te gaan lijkt het wel, niet met die ander maar nog minder met ons zelf. En dat kleurt de atmosfeer, maakt deze tot een kille avondbries die niet aangenaam voelt om buiten te blijven.

Dus heb ik me binnen teruggetrokken, bij de aangename warmte van de kachel en de wetenschap dat menigeen niet weet of begrijpt wat ik met die echte connectie bedoel.

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s