Graag Uw Aandacht

Vandaag op het podium de factor irritatie, en geloof me lieve lezers op sommige dagen is het podium te klein voor de irritaties die ik hier *VrijwelIederWillekeurigBdsmPlatform tegen kom. Wat dan vooral bepaald wordt door de wijze waarop men zich profileert, en de wijze waarop er gecommuniceerd wordt.

Er is een ongeschreven regel in de virtuele wereld, en eigenlijk zou iedereen die zich op een platform als deze begeeft bekend moeten zijn met deze regel. Wanneer je een woord in hoofdletters schrijft of onnodig uitroeptekens (meer dan één zeg maar) gebruikt dan ben je aan het schreeuwen. Aangezien ik niet doof ben is het overbodig op deze manier iets duidelijk te maken. Het getuigt van een bepaalde onzekerheid, misschien wel onmacht. De schrijver die in zijn/haar directe communicatie dit toepast heeft kennelijk het gevoel mij van iets te moeten overtuigen. Daar het niet zal zijn hoe een woord geschreven dient te worden zal het om iets anders gaan, dus als mij verteld word dat ik al een MEESTER heb dan stoor ik me aan een aantal zaken.Op een gedeelde eerste plaats staat het woord meester wanneer deze gebruikt wordt in een bericht aan mij. Ik hecht zelf geen waarde aan dit woord en eigenlijk vind ik het ook niet prettig wanneer een ander dit woord aan mij opdringt. Wat los staat van ieders persoonlijke waarde, het stoort me wanneer een ander er ongevraagd vanuit gaat dat het woord wel van toepassing is in mijn bdsm beleving.

Het is een gedeelde eerste plaats dames en heren, want het feit dat er hoofdletters gebruikt worden vind ik minstens zo storend en misschien verdient deze wel een volledige eerste plek, maar is toch ook onlosmakelijk verbonden aan het woord waaraan deze kapitalen worden toegekend. Want ieder ander simpel minder beduidend woordje verdient klaarblijkelijk geen extra visuele aandacht.

‘Kapitalen zijn het tegenovergestelde van de onderkast’ – Bron Wikipedia

Als je dit erop loslaat dan is MEESTER het tegenovergestelde van sub, een verklaring waar ik niet veel op tegen heb. Ik wil hem zelfs nog wel doortrekken. In mijn visie zijn velen die het nodig vinden zichzelf de titel meester te geven én hun positie te benadrukken via het gebruik van kapitalen het tegenovergestelde. Per definitie, zij zijn het tegenovergestelde van de beleving die voortkomt uit puur en eerlijk voelen, zij zijn het tegenovergestelde van de benadering dat communicatie prima op gelijkwaardige wijze kan plaatsvinden, zij zijn het tegenovergestelde van de eerlijkheid die mij als mens en sub kenmerkt. De onderkast oogt misschien lager, kleiner of minder zichtbaar maar wat is een kapitaal zonder onderkast? Wie herkent de kapitale kenmerken in een letter nog zonder onderkast? Het verschil moet gekenmerkt worden door een tegenstelling, zacht versus hard, sturend versus volgen.

Nu dwaal ik te ver af…

Op een derde plaats, maar minstens zo belangrijk om te noemen, staat het niet gebruiken van een aanhef in een bericht.Wanneer ik een bericht ontvang en ik word niet met mijn naam aangesproken dan stoort me dat.

Overigens stoort het me ook om allerlei vrije interpretaties te lezen die op mijn naam worden losgelaten. Het is geen Miss, er stáán twee kapitalen in omdat deze visueel de naam in evenwicht brengen, er schuilt geen betekenis in. In mijn naam zitten niet de letters verborgen van mijn partner, pardon meester…oh ja…excuus…van mijn Meester. Het is de naam die ik mijzelf jaren en jaren geleden gegeven heb toen ik mij op internet ging begeven. Ik vind het een mooie naam, het mysterieuze in de naam komt overeen met het mystieke waar ik van houd. Waarmee mijn naam jammer genoeg vaak als mystiek geschreven wordt. Lezen is een kunst beste lezers, niet iedereen verstaat deze. Lezen heeft met de komst van internet een evolutie ondergaan, het is een vorm van vrij interpreteren geworden, waarbij de lezer de woorden mag vermengen met zijn/haar eigen beeld en invulling. Overigens zal ik de laatste zijn die dáár iets op aan te merken heeft want ik speel graag met dit gegeven, ik vind het prettig in mijn schrijven om de lezer ruimte te bieden voor die eigen invulling. Maar soms reikt die eigen invulling wel erg ver, te ver misschien wel. Zoals wanneer mijn naam ineens heel anders geschreven wordt, of wanneer het feit dat ik getrouwd ben wordt gebruikt als argument om aan te geven dat men ‘óók’ geen bdsm in eigen relatie beleven kan. (voor de lezer die in deze veronderstelling verkeerde, ik ben gelukkig getrouwd met een man met wie ik bdsm beleef)

Tot slot op plaats vier…het niet gebruiken van een naam in een bericht, maar een enkele letter, of simpelweg niets. Laat de groeten of het liefs dan ook maar achterwege, als het teveel moeite is om een paar simpele waarden mee te nemen in een bericht aan mij dan mag van mij het volledige bericht ook wel achterwege blijven.

Ik wil graag een hartelijk applaus voor de (gedeelde) eerste, tweede, derde en vierde prijs en ik dank u hartelijk voor uw aandacht.

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s