Discreet Dater

Discreet daten, die term behoeft weinig uitleg denk ik. Wanneer je in een relatie verkeert en je kunt daarmee niet samen bdsm beleven dan wordt het buiten de deur gezocht. Maar wel discreet, want het thuisfront hoeft niet onnodig geconfronteerd te worden met de behoeftes die aanleiding zijn tot het beleven buiten de deur.

Dus lees ik talloze advertenties en zie dat discretie een gemeenschappelijke deler is. Gelukkig maar want daarmee worden twee groepen gemakkelijk samen gebracht. Ik ben geen match voor een Discrete Dater, zelfs niet als ik vrijgezelle sub was. Dat heeft te maken met de normen en waarden die voor mij in mijn leven belangrijk zijn, en ik daarmee ook van mijn partners verwacht.

Bovendien hecht ik waarde aan openheid en doe geen concessies richting een beperkte openheid, ik vind dat mijn Dom gewoon altijd bereikbaar moet zijn en Discrete Daters hebben rekening te houden met het thuisfront. Dat begrijp ik, respecteer ik zelfs maar voor mij maakt dat duidelijk dat die groep geen match is. Nu is dat niet aan de orde maar ik heb natuurlijk wel een lange periode als vrijgezelle sub rondgewandeld en dan kom je veel tegen, waaronder dus ook deze discreet zoekenden.

Wat hen kenmerkt is dat zij veel verwachten, soms zelfs eisen, maar zelf ongrijpbaar willen blijven. Als sub kun je niet op hen terugvallen zoals, naar mijn mening, wenselijk is in een bdsm relatie. Sterker nog, zelfs na een eenmalig spel vind ik het vanzelfsprekend dat de Dom bereikbaar is voor de sub. Niets is zo erg als sub om de stiekeme minnares te zijn, beschikbaar zijn op verzoek wanneer het de Dom schikt, eenzaam tijdens feestdagen en vooral teruggeworpen op jezelf. Dat moet je kunnen als sub, ik kon het maar ik wilde er niet voor kiezen. Want het is vreselijk om de behoefte te voelen te willen praten met je Dom over alles dat je bezig kan houden na een samenzijn en/of spel en dan weten dat je niet kunt of mag bellen omdat je daarmee inbreuk pleegt op het gewone leven van de Dom.

Voor mij was het al vrij snel duidelijk, de Dom die ik zou toelaten in mijn leven zou ik als mens en partner in alle facetten van mijn leven toelaten mocht daar behoefte aan zijn, en andersom verwachtte ik van deze Dom dat hij mij in zijn leven zou toelaten, in alle facetten. Ik pas dus niet in de categorie Discrete Dater, niet omdat ik niet discreet kan zijn maar omdat ik meer eis uit een D’s dan een Dom-op-afstand bieden kan, laat staan een Dom-op-afstand-met-dubbelleven.

Dubbellevens zijn aan mij ook niet besteed, mijn vrienden, familie en kinderen weten gewoon van mijn bdsm behoeftes. Daar is niets vreemds of geheimzinnigs aan, de details gaan ze niets aan maar of ik nu vertel dat ik van witlof met ham hou, achtbanen leuk vind, seks lekker vind, rode wijn graag drink of aan bdsm doe…het is voor mij gelijk.

Dat verklaart misschien waarom ik me erg moeilijk kan verplaatsen in de geforceerde manier waarmee sommigen omgaan met hun bdsm beleving, en dan vooral met de contacten en relatie’s die ze aangaan of willen aangaan.

Ik durf er uiteraard geen cijfers op los te laten maar Bdsm Zaken is een soort Second Life platform. Je kunt hier de ideale partner vinden om samen spannende dingen te beleven die je met je partner thuis niet delen durft, kunt of wilt. Wat mij betreft mag er aan het profielen veld nog wel een optie worden toegevoegd, iets in de trant van wel of niet openstaan voor een relatie met een ‘bezet’ persoon. Bij mij zou er dan uiteraard staan ‘geeft voorkeur aan volledig beschikbaar vrije Dom’ , wat niet discriminerend bedoeld is richting alle bezette, getrouwde, thuis bij moeders de vrouw onder de plak zittende Dominanten. Het is gewoon omdat het mijn keuze niet zou zijn.

Waar ik moeite mee heb is de dubbele bodem, iemand wil wel spannende dingen met me beleven, maar niet toelaten in zijn leven. Ik heb een erg goede, en erg dierbare, vriend wiens vrouw geen weet heeft van mijn bestaan. Tijdens feestdagen is hij niet bereikbaar, op mijn verjaardag kan hij nooit komen… ik prijs mezelf bijzonder gelukkig dat hij als mijn getuige aanwezig was op mijn bruiloft. Dat dit bijzonder is weet ik, maar het maakt me ook verdrietig want deel uit maken van mijn leven is voor hem altijd het maken van een keuze, waarbij de afweging bepaald wordt door hoe thuis de afwezigheid te verantwoorden.

En dat laatste is waar ik moeite mee heb, ik begrijp mensen niet die willens en wetens een geheim leven erop na houden. Ik heb alle excuses gehoord en jarenlang voorbij zien komen, het zijn omhulsels wiens ware kern is ‘ik ben niet bereid mijn vertrouwde, veilige, comfortabele, financieel stabiele leventje op te geven.’

‘Tenzij jij die enige echte ware bent’ … die zin zag ik vandaag langs komen in een advertentie van een Discreet Dater. Die eerst verkondigde dat hij zocht naar iemand die discreet was omdat het thuisfront (nog) niet voor bdsm openstond. Let op die haakjes om de nog, dat impliceert dat er hoop is, en dat vind ik mooi. Wanneer iemand zijn partner ruimte geeft om te groeien, wat dan weer om zeep geholpen werd door de eindconclusie dat voor de ware partner er misschien wel deuren konden worden geopend.

Eigenlijk zijn Discreet Daters een nieuw soort sprinkhaan. Ze springen van het ene grasveld naar het andere, keren altijd weer terug naar hun eigen vertrouwde grasveldje waar alles dat nodig is aanwezig is. En wie weet komen ze al springend een oneindig groen veldje tegen dat in alle opzichten de moeite waard is om de echte grote sprong te maken.

Je zou dat grasveld maar zijn, ik zou me mijn leven lang af blijven vragen wanneer er vanuit mijn comfortabele stabiele veldje gesprongen werd om even bij de buren te kijken.

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s