De kracht van één regel

Kort maar krachtig, is een spreekwoord dat natuurlijk ergens op gebaseerd is. Soms zijn weinig woorden nodig om duidelijk te maken wat duidelijk gemaakt moet worden, voor mij als veel-woorden-gebruikend schrijver is dat soms een enorme uitdaging.

Ik heb oprecht bewondering voor mensen die met weinig woorden écht iets weten te zeggen. Nu schreef ik eerder deze week al in Summier Profileren dat ik de kortste advertentie ooit gezien had maar ik moet bekennen…het is overtroffen.

Daarnet zag ik een advertentie van een Dom die nog minder woorden weet te besteden aan vermelden wat hij zoekt. Dat is knap, wat je moet je per slot van rekening weten te onderscheiden. En als je dat kunt, en vooral durft, te doen met weinig woorden dan vind ik dat ronduit gewaagd. In de eerste plaats omdat een paar regeltjes nogal gemakkelijk over het hoofd gezien kunnen worden, nog even los van de inhoudelijke kracht van die paar woorden.

In de tweede plaats omdat je het risico loopt dat de lezer kan denken dat je er te weinig aandacht aan besteed hebt.

Het kan natuurlijk ook tactiek zijn, met zo min mogelijk woorden zeggen wie je bent en wat je zoekt, punt. Niet meer en niet minder dan dat, dan moeten ze maar mailen als ze meer willen weten toch? Daarmee heb je dan wel gelijk punten gescoord want vanaf dat moment is er contact en hoef je niets anders te doen als adverteerder dan je charme in te zetten en het is een bijna gewonnen strijd.

Eigenlijk was alleen de titel van de advertentie al genoeg geweest, want de aanvullende inhoudelijke tekst voegde weinig toe zo kwam ik tot de conclusie. De ‘wat zoekt de adverteerder’ was een verkorte versie van de titel van de advertentie. De ‘wat biedt de adverteerder’ was een herhaling van wat zijn profiel al zei. Dus bleef over de meest interessante ‘wat kun je wel verwachten’ (want de wat kun je niet verwachten bevatte het standaard principe dat mijn inziens niet genoemd hoeft te worden omdat die al voor zich spreekt).

Nu kan ik uit respect voor de pricacy van de adverteerder hier niet herhalen wat deze aangaf er te verwachten was maar ik durf wel te verklappen dat ik ronduit verrast was door het enorme gebrek aan inspiratie. Het was kort en krachtig, alhoewel ik over het krachtig een andere mening begaan ben want het miste voor mij iedere kracht.

Die paar korte regeltjes hebben mij in ieder geval genoeg stof tot schrijven gegeven, met genoeg woorden denk ik zo.

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s