Summier Profileren

Vanmorgen las ik de kortste advertentie die ik hier ooit gezien heb, slechts 5 regels waagde de adverteerder aan het zichzelf presenteren.

Zoiets kan me mateloos boeien, wat zou de motivatie zijn is de vraag die bij mij komt bovendrijven. Is het een gebrek aan inspiratie om iets te verzinnen? Is het een bewuste keuze? Is het ongeduld om in alle rust een tekst uit te werken en denkt de adverteerder met deze 5 regels alvast iedere sub hier wakker te schudden?

Nee, ik heb het me voorgenomen. Ik ga het niet vragen, mijn goedbedoelde vragen worden doorgaans anders geïnterpreteerd dan ik ze bedoel. Maar het blijft wel door mijn hoofd spoken.

Best frappant dat iemand zich hier registreert, een profiel aanmaakt en direct door wandelt naar de advertentie ruimte om daar zichzelf nog sterker te profileren. Alhoewel…sterker is in deze een verkeerde woordkeuze. Want inhoudelijk is het een advertentie die mij als sub niet snel uitnodigt tot reageren, gelukkig zijn mensen divers en past op ieder potje een dekseltje dus zal er vast wel een subdame zijn die zich uitgenodigt voelt tot reageren.

Mijn nieuwsgierigheid laat me doorklikken, zou het profiel wel meer regels bevatten?

Ah gelukkig, een paar regeltjes meer, anders staat het ook zo sneu.

Maar wanneer ik nog eens goed kijk zie ik een dubbele tekst, zo ver dus voor die extra regels.

Dus ben ik weer terug bij het low profile gehalte van dit profiel, jezelf profileren is jezelf onderscheiden. Als je zoekende bent lijkt dat me wel relevant althans, om jezelf te onderscheiden van de zoekende massa. Gelukkig ben ik niet zoekende dus ik hoef mijn best niet te doen mij te onderscheiden, ik mag gewoon mezelf zijn, en ja ik gebruik meer regels om mij te uiten.

Het blijft me bezighouden, zou dit nieuwe lid nu echt denken dat er genoeg honing gesmeerd is om de bijtjes zoemend dichterbij te laten komen? Verwacht hij dat op deze summiere binnenkomst de subs zich smachtend aan zijn voeten zullen vleien? Of is het een andere tactiek, die van niet gezien willen worden maar stiekem toch op willen vallen.

Weten zal ik het natuurlijk nooit, maar het heeft me wel weer even weten te inspireren tot schrijven 🙂

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s