Geen hokje dat past

Zowel op BdsmZaken als op FetLife bestaat de mogelijkheid om een soort checklist toe te voegen aan wat je deelt. Waarmee de beleving gecategoriseerd wordt en daarmee ben je makkelijk(er) te vinden op waar je voorkeuren liggen.

Het zal wel niet als verrassing komen dat ik me hier van distantieer want wat mij definieert is niet te lezen in een checklist, sterker nog er is geen enkele checklist die mij recht doet en echt iets over mij zal kunnen zeggen.

Het nut ervan begrijp ik ook niet, het is een soort wegwijzer voor de slechte lezer of de ongewillige lezer. Je hoeft met deze checklist namelijk niet te lezen, je laat het systeem voor je zoeken wie aansluit op jouw voorkeuren. Bij FetLife is het soms een grotere uitdaging, daar zie ik pagina’s langskomen met twintig regels of meer aan voorkeuren die iemand heeft. Persoonlijk vind ik het leuker te lezen wat iemand op zijn wall aan berichten heeft staan maar moet ik daarvoor eerst mezelf langs een waslijst met voorkeuren worstelen dan ben ik al afgehaakt.

Ik vraag me dan serieus af of er mensen zijn die zoiets bekijken, is dat nu echt interessant om te weten?

Het maakt het natuurlijk gemakkelijker anderen in hokjes in te delen en dat vernauwt het zoeken en zal het vinden vergemakkelijken, misschien is dat de onderliggende motivatie die mij ontgaat.

Zelf lees ik liever wat iemand schrijft, eigen gekozen woorden zijn zoveel boeiender. Iemands schrijfstijl vertelt iets, de keuze voor woorden, de sfeer die tussen de regels door sijpelt en de horizon achter de tekst kleurt maakt het boeiend, of vertelt me snel verder te klikken.

Voor mij is beleven een dwalend voelen, er zijn moment opnames en ieder moment is een andere opname. Als ik al aspecten of voorkeuren zou moeten koppelen dan zou ik dit per losse tekst moeten kunnen aangeven, wat ik uiteraard niet zou doen zelfs al bestond de mogelijkheid want de wetenschap overheerst dat ik dan menig lezer zou teleurstellen. Per slot van rekening als je aangegeven hebt leden te willen vinden op basis van overeenkomstige voorkeuren dan heb je al voor de helft gewonnen toch? De rest is een makkie, kwestie van sublijstje delen en voilá…de rest vergt de hand van een gedreven meester.

Want die weet natuurlijk wel raad met zulke lijsten, eigenlijk zou er nog een aparte lijst moeten komen van leden die consequent deze optie niet gebruiken.Dan weet de hand van de meester wie hij negeren kan, met scrollen dan bedoel ik uiteraard.

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s