Kwartjes Automaat

Gooi er maar een kwartje in, dan komt er een nuttig advies uit, maar het liefst nog dat ik voor dat kwartje (waarbij ik me ook nog maar moet schikken in de weinig respectvolle manier van aanspreken) een sub regel, en anders zou het ook wel leuk zijn om op mij te oefenen.

Ongetwijfeld is dat een gedachte die menigeen hier *dit schreef ik destijds op een bdsm platform* aanspreekt, begrijpen doe ik het niet. Een ervaren vrouw is niet om ‘op te oefenen’ en een ervaren sub evenmin. Daar ga je met respect mee om, zij verdient net zoveel respect als ieder ander.

Een andere die ik laatst hoorde, mijn profiel foto is misleidend dat riep de vraag op waar ik mee bezig was. Laat ik zelf nou toch een heel ander beeld hebben van wat mijn profiel foto weergeeft, maar goed..ieder mag daar zijn eigen interpretatie op loslaten en als iemand mij daarin graag als Domme ziet dan heb ik daar geen enkel probleem mee. Tot me verweten wordt dat ik met zo’n foto misleidende signalen afgeef. Er is niets misleidend aan mijn profiel, het enige misleidende is wat sommigen erin denken te zien.

Mijn naam, dat is er ook één die altijd voor grappige en soms bijna trieste reacties zorgt. Er staat Miss, toch? Jawel, er staat Miss Tique, ik geef eerlijk toe…stijlvol vind ik dat wel. Maar het is toch echt niet de naam waar ik voor heb gekozen jaren en jaren geleden toen dit platform nog niet eens bestond. Ooit was er een meneer die meende dat ik uit een chatbox geweerd moest worden, wederom vanwege mijn misleidende aanwezigheid. Ik had namelijk de indruk gewekt dat ik Domina was, en ik moest verplicht gesteld worden door de aanwezige moderators om mijn naam met kleine letters te schrijven. Ik was een schande voor subs die zich wel aan de regels hielden, laat ik nou toch nooit zijn toegekomen aan het lezen van dat grote bdsm boek waarin staat hoe het wel en niet moet. En vanzelfsprekend ben ik nooit toegelaten tot de orde der Alwetende die gezamenlijk onwetende en naar eigen regels levende vrouwen met onderdanige gevoelens tot de orde konden roepen. Dat had ook voor vreemde situaties aan de deur geleid denk ik zo:

“Welkom, uw naam Mevrouw?” (want jullie begrijpen natuurlijk wel dat mijn uitstraling automatisch een Mevrouw afdwingt)

“MisTique, maar u mag tutoyeren”

“Dat doen we niet naar onze Dominanten Mevrouw”

“Oh maar ik ben geen Dominant Meneer, ik heb geen kleine letters in mijn naam nodig om dat te bevestigen.”

Waarna er een onbegrijpende stilte volgt, de Meneer aan de deur nog eens op zijn lijstje kijkt waar toch duidelijk MisTique staat, mij nog eens aankijkt en besluit om een man met meer macht aan te spreken. Deze kijkt mij vervolgens misprijzend aan en verwijt mij dat ik onder valse voorwendselen probeer via de hoofdingang binnen te komen en mij te onttrekken aan de rituelen die passend zijn voor de subjes, en vervolgens wordt er gevraagd waar mijn Heer en Meester is, want deze zal toch overduidelijk niet gecharmeerd zijn van mijn actie en mij hiervoor ongenadig straffen.

Dat is het moment waarop ik de deur de rug toe keer, ik wil niemand voor het hoofd stoten en ik ben niet van plan mijn eigenheid op te geven voor welke regels of procedures dan ook.

Nu was dit natuurlijk een fictief voorbeeld, maar eerlijkheid gebied mij toe te geven dat ik ieder in zijn waarde wil laten en daarom zelden bijeenkomsten bezoek waarvan ik vermoed dat het omgekeerde minder het geval zal zijn.

Terug naar de naam en de kwartjes automaat. Mijn naam impliceert dat ik Domina ben, zouden die schrijven wat ik schrijf vraag ik me af (met alle respect Dames, ik doel uiteraard niet op jullie schrijfvaardigheden maar op de kern van waaruit ik schrijf), frappant eigenlijk wel dat met al die schrijfsels die ik deel er toch een beeld kan ontstaan van mij als Domme. Dat zit hem in de naam (dankjewel voor diegene die dit zachtjes vanuit de voorste rij uit het publiek heeft gefluisterd).

Die naam dus, die voor mij alles omvat. Mijn mist, mijn klasse, mijn eigenheid, mijn overgave, mijn eigen Zijn en waar ik door de jaren heen erg aan gehecht ben geraakt.

Nou ja, los van de naam kan ik toch altijd wel op me laten oefenen? Dat moet een makkie zijn voor iemand van mijn kaliber, met mijn ervaring, enorme kennis en inzicht. Waar graag gebruik van wordt gemaakt, voor een kwartje wel te verstaan, echt niet meer hoor. Het liefst nog voor niets, en ik moet natuurlijk vooral niet vergeten dat ik de sub ben…

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s