Zwijgend wenkt ze

Zwijgend wenkt ze
Alsof ze vertellen wil:
Dit is mijn weg, dit is mijn manier
Alsof ze woordloos smeekt.. begrijp me alsjeblieft, weet dat de bedoeling is een deur te openen ook al lijkt het alsof er een deur wordt gesloten. Respecteer mijn wegen al zijn ze niet de makkelijkste, zijn ze moeilijk te begrijpen.

Haar wereld is er een van onuitgesproken woorden, van beelden en sferen die niet te grijpen zijn.
Een wereld ontstaan om te ontsnappen aan de pijn, aan de angsten, het verdriet en de eenzaamheid.
Wanneer ze je wenkt…volg haar. Ga mee met haar beweging, word een met die beweging en misschien zul je haar taal spreken. Misschien zul je wegen vinden om met haar te praten, haar te begrijpen en misschien…heel misschien vind je een weg om haar jouw taal te leren.

En als ze een weg zoekt om je te bereiken zullen haar wegen wellicht onbegrijpelijk voor je zijn. Wanneer je probeert haar te leiden op de jouw bekende paden en manieren bestaat de kans dat ze nimmer kan overbrengen wat ze je duidelijk wilde maken. Zij is het kind dat wel begrijpt, dat wel hoort, wel luistert maar nog niet in staat is om te vertellen wat ze duidelijk maken wil. Ze was de weg naar overleven en zo af en toe eist ze haar tol door terug te komen. Jaagt ze ons allemaal weg, elk van ons.
We kijken lijdzaam toe hoe een van ons tot wanhoop wordt gedreven in een poging haar voor jou te verstoppen. Zij zoekt jou, keer op keer moet ze een strijd aangaan met een van de anderen die haar niet aan jou durven toe te vertrouwen. Die misbruik maken van jouw onzekerheden en angsten.
Wanneer een van ons spreekt dan spreken we door elkaar, onze talen vermengen zich, onze manieren verschillen en leiden tot conflicten en strijden.
We vechten met en tegen onszelf…en waarom…omdat zij jou zocht..

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s