De droom is uit mijn dromen

De droom is uit mijn dromen, haar warmte is meegenomen er is geen blik meer op het weidse zicht dat de horizon bood.

Is dit hoe het eindigt? Is dit het begin van een doodlopende straat?
De vriendschap voorbij, de droom gepasseerd of is mijn blik zo vertroebeld door het verdriet van binnen dat ik de droom niet meer zie.
Het is of het vrije en onbevangene is ontsnapt uit mijn droom en ik heb niet eens gemerkt dat ze me ontschoten is. De droom vormt de tralies waarachter ik de wereld en leven aan me voorbij zie gaan en ik vraag me af of de droom me soms de mogelijkheden ontneemt om te leven.
Hoe kan het toch dat dezelfde droom me eerst zoveel kracht gaf om naar mijn diepste gevoelens te kijken, en dat die droom nu zijn ware gezicht toont en blijkt dat het een illusie was, gevormd door mijn diepste gevoelens en verlangens. Een beeld gecreëerd dat in niets overeenkomt met de werkelijkheid. Niet eens een zeepbel, want die kan nog uit elkaar spatten en in t niets verdwijnen. Dit is schrijnender, dit is een beeld dat door mij verkeerd geïnterpreteerd werd.
Waren t mijn gevoelens die het beeld vertaalden, is het daarom dat het zo geregeld botste wanneer de ratiokant hetzelfde beeld bekeek maar een andere interpretatie eraan gaf?

Ik ben de pijn voorbij, elke minuut die me bewust maakt van een stilte verwijdert me verder en verder van mijn emoties. Maakt me bewust van wat ik kwijt geraakt ben, de vriendschap tussen ons die zo veel waarde voor me had, de droom die me de moed gegeven had een keuze voor mezelf te maken, vleugels die mijn dromen droegen voorbij de horizon.
Gezien door de ogen van mijn droom zag de wereld er anders uit, nu lijkt het alsof de wereld weer aan kleur verloren heeft, de grijstinten stemmen me somber.

Advertentie

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s