Sneeuw in zijn hart

on

Het sneeuwde in zijn hart.
Koele witte druppels vielen neer en bedekten de warmte van zijn hart.
De wind had haar meegenomen, net als anders. Hoog in de lucht had zij gevlogen.
Ze was niet uit zijn hand weggevlogen, want immers al haar vluchten begonnen op de palm van zijn hand, de bodem van zijn ziel. Soms nam ze hem mee in haar reizen, langs gedachten, lang vergeten herinneringen, verloren hartstocht, herboren passies. Telkens opnieuw wist ze hem te betoveren met haar magie.
Wat zou hij deze magie gaan missen nu de leegte hem overviel, de eerste laagjes sneeuw zijn hart bedekten en kou zijn binnenste veroverde.
Iedere vlucht was te teruggekeerd, veilig in de palm van zijn hand, gekoesterd in de warmte van zijn aanwezigheid en hadden ze samen de herinneringen aan haar vlucht gedeeld.
Keer op keer was de magie weer tot leven gekomen.
Haar vrijheid had hem betoverd, haar gave om te dromen, de kracht om te durven vliegen en hij was haar veilige haven geweest.
En nu…hield hij haar wederom in zijn handen…opnieuw was zij gevlogen, opnieuw had zij zich laten meevoeren met de windstromen, onbevangen was zij een nieuw avontuur tegemoet getreden. Dit keer was ze niet teruggekeerd, hij had haar gevonden…haar vleugels stijf en wijd uiteengeslagen. Haar ogen starend in een verte die hem onbekend bleef.
Waar had haar laatste vlucht haar naartoe gebracht?
Hij zou het nooit weten. De rest van zijn leven zou hij moeten leven met het gemis, niet meer samen delen van de herinneringen.
En hij…was geketend aan het verdriet zodat hij haar zacht gefluister niet hoorde, haar aanwezigheid niet voelde….zij deelde de herinnering…maar was verworden tot een vage schim op de achtergrond.

Advertenties

Plaats reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s